#EuroscolaRO2019

„Mi-e dor de anii când vă eram elevi. Trecând prin aceste etape cu fetele mele aici, în UK, acum, îmi dau seama si mai mult că dvs ne-ati oferit o școală ‘ca afară’ și chiar mai mult, cu atâta pasiune și dragoste. O moștenire extraordinară pentru care generații întregi vă sunt recunoscatoare. ”(Andrada Bleahna, expert traducător în UK, o fostă elevă)

„Sunteți parte din amintirile mele frumoase din liceu, sunteti printre reperele mele morale și profesionale, sunteți printre cei care m-au motivat și mi-au influențat alegerile și evoluția, iar pentru toate acesta vă prețuiesc.” (Ioana Panazan, medic, Regina Maria, fostă elevă)

„Ați fost prima persoană care m-a încurajat într-o perioadă relativ dificilă pentru mine ... în școala generală. Cuvintele dumneavoastră m-au ajutat tare mult atunci: mi-au dat încredere în mine și au fost un suport esential pentru mine în următorii ani. Va multumesc încă o dată!” (Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății)

„Ma simt norocos ca am avut sansa sa va fiu elev si sa invat la Scoala Nr.4. Cu siguranta o parte din succesul meu vi se datoreaza.Va multumesc!” (Ionuț Bădescu, medic UK)

„Mi-ar trebui destule pagini scrise de mana ca sa ii multumesc omului Anca Tirca, profesorului Anca Tirca, pentru tot ceea ce mi-a oferit, m-a invatat. Intr-o vreme in care alti oameni abia se obisnuiau cu ideea unei libertati de gandire, eu aveam norocul sa am drept diriginte si profesor pe un om care m-a invatat ca "to think outside the box" nu te face mai nebun, ci iti ofera perspectiva de a fi mai pregatit pentru viata.”(Iancu Ionuț, blogger)

„Vă mulțumim pentru viziune! E dificil sa găsești în ziua de azi o asemenea școală. Se vorbește acum despre gândirea critica de exemplu, ca și cum ar fi ceva foarte nou, când noi, la 12-13 ani eram familiarizați cu ea. Sunt lucruri atât de actuale în 2018, pe care noi, absolvenți de școală 4, le cunoaștem deja. Mă duce gândul frecvent la dvs. și la ceea ce ați reușit într-o eră în care nu exista internet. Ați fost și sunteți un dascal extraordinar!” (Alexandra Crețu, medic, fostă elevă)

"There's a smell of damp hay / Of horses, laziness, / Summer sky and eternal life. //... // And all of a sudden: / In the midst of that quiet, / It seems possible / to live simply on this earth/" - by Charles Simic, culeasa intr-un volum dedicat de catre Garrison Keillor "To all the English teachers, especially the great ones" :) Va urez o viata simpla! Si multumesc pentru engleza!” (Mihaela Bobaru, profesor universitar USA, fostă elevă)

„În clasa a patra s-a format în școală trupa de teatru în limba engleză și română ,,Altfel”, condusă de doamna profesoară și directoare pe atunci a școlii, dna Anca Tîrcă. Am mers cu dânsa la diferite festivaluri de teatru și am trăit pentru prima oară acele emoții unice, ale spectacolului, ceea ce pe unii ne-a marcat definitiv, introducând în noi ,,microbul” teatrului. Apoi au început încurajările și susținerile din partea profesorilor și a părinților. În clasa a noua am decis că voi face tot ce cred de cuviință pentru a deveni actor.” (Paul Diaconescu, actor)

” My teacher of English, an inspiring teacher and outstanding Headmistress who knew how to make a school and its teachers stand out from the rest!!” (Ana Florentina Bratu, profesoară de engleză, fostă elevă)

„Primii mei elevi, prima experiență ca profesor. Prima încurajare primită de la dna director Anca Tîrcă. Prima certitudine că mi-am ales cea mai tare profesie din lume! ”(Raluca Iuga, învățătoare)

„Când sunt întrebată în ce școală m-am simțit cel mai bine văd niște Halloween-uri tari, văd seara limbii engleze, concursuri de dans, de muzică, pe Silviu Răileanu care ține speech-uri cot la cot cu Vlad Tănăsescu. Iar pe tine te văd cum vorbești despre gândirea critică cu același pathos cu care predai engleza. Și mai văd și cum am umplut tabla de „beautiful” pentru că îl tot poceam :)) Îți mulțumesc. Ai fost aur pentru mintea și sufletul nostru.” (Ennifer Anefi, industrii creative, fostă elevă)