#EuroscolaRO2019

Promovarea mesajului “Educația schimbă vieți”

În săptămâna premergătoare Zilei Educației, am dus mesajul #educațiaschimbăvieți în comunitățile din care provin membrii echipei de proiect, prin întâlniri ale elevilor din echipa BETTER-EDU cu reprezentanți ai primăriilor, școlilor, spitalului, altor instituții sau organizații și afișarea mesajului campaniei, în locațiile respective.

Premierea câștigătorilor Concursului “Cum mi-a schimbat Educația, viața”, categoria “profesori”
și publicarea celor mai bune 10 mesaje trimise de profesori, pe pagina de Facebook a proiectului, de Ziua Educației (05.10.2019)

„Educația dă sens întregii mele vieți, în care, ca profesor, tind să fiu cel mai conștiincios elev al meu.
Am o profesie care-mi permite să am, în clasă, exact vârsta elevilor mei. Suflet fără riduri.”

- prof. Mihaela Nicolae

„Educația mă însoțește pe drumul devenirii mele personale, care se împletește cu devenirea elevilor mei, uimindu-ne, întrebând, gândind, luminând lumea împreună. ”
- prof. Violeta Daniela Nedelcu

„Educația mi-a schimbat cu siguranță viața.
Fiind un copil de oameni simpli (o tesatoare și un strungar), cu o situație materială nu tocmai bună, da, educația mi-a schimbat destinul!
Am absolvit un liceu pedagogic, am obținut un premiu special la olimpiada naționala de pedagogie, apoi o facultate.
Fără educație nu aș fi luat un post de educatoare și tot fără nu aș fi progresat să ajung profesor în învățământul primar.
Sunt foarte apreciată în școala în care sunt titulară, tocmai pentru că am ales să mă perfecționez mereu, am ales educația.
A fost singura mea șansă, am fost conștientă de asta și am profitat de ea, cu forțele proprii!
Acum furnizez educație de calitate unor pui de om, care vor ajunge cu siguranță adulții de care România are nevoie!
Sunt recunoscătoare pentru că am avut șansa la educație! ”

- prof. Anca Bodnărescu

„Educația pentru mine este o umbrelă sub care mă pot retrage oricând pentru că: #stiucapot, #stiucavreau, #stiusadau, #stiusaprimesc, #stiusamaadaptez.”
- prof. Rodica Răcășanu

„Întotdeauna mi-a plăcut să învăț, să descopăr informații noi și să ofer și altora din ceea ce știu.
Știam în adâncul sufletului meu că expresia ,,Educația te face mare” este adevărată, iar astăzi văd că educația schimbă vieți și te face cetățean responsabil -OM.”

- prof. Mariana Neaga

„Educația mi-a facilitat întâlnirea cu oameni extraordinari (elevi, profesori, artiști, sportivi, oameni de știință),
care mi-au făcut viața frumoasă, provocatoare, mereu surprinzătoare.”

- prof. Laura Gunesch

”Educația mă ajută să gândesc de unul singur, mă pot bine dispune singur și chiar să am discuții multe și diverse în familie, în timpul orelor de la școală.
Educația mă face puternic, pentru că nu trebuie să depind de alții, pot gândi singur și să găsesc soluții la diverse situații."

- prof. Nicolae Munteanu

“Scoala e bucurie!” este sloganul clasei mele și încerc să-l transform în sloganul școlii! Școala e bucuria cunoașterii, a împărtășirii și a dăruirii!”
- prof. Daniela Stana

„Fără educație, eram nimic, fără educație, nu eram profesoară, fără educație, nu eram cetățean, fără educație, nu aveam demnitate, fără educație, nu eram OM!!
Educația chiar schimbă vieți!”

- prof. Ana Florentina Bratu

„Educația mi-a schimbat cursul vieții de fată de cartier, provenită din familie dezorganizată, în urmă cu mulți, mulți ani.
Azi, educația, în special cea deschisă, este motorul meu profesional și personal, deoarece lupt pentru echitate, incluziune și învățământ centrat pe elev,
într-o școală mică din mediul rural.”

- prof. Loredana Matei