KA1-VET - Proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale
Proiect "PC-EuRoCOM"

Bine ați venit !

În perioada 1 septembrie 2017 - 31 august 2018, Colegiul Național “Nicolae Titulescu” din Pucioasa, derulează proiectul de mobilitate în domeniul formării profesionale “EuRoCompetențe de Întreținere și Depanare PC” (“PC EuRoCom”).

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1-VET și se dezvoltă în cadrul unui parteneriat european sustenabil, inițiat încă din 2013.

  Actualul proiect implică două instituții:
 • Colegiul Național “Nicolae Titulescu” – organizația de trimitere
 • Escola Secundaria de Barcelos, parte a grupului de școli Agrupamento de Escolas de Barcelos, din Barcelos – Portugalia - organizație de primire.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea de sprijin elevilor de la specializarea matematică-informatică, pentru dezvoltarea și recunoașterea competențelor de utilizare a ultimelor tehnologii software și hardware, prin participarea la un stagiu de formare profesională în domeniul asamblării, întreținerii și depanării PC-ului, în AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DE BARCELOS (și companii IT pentru internship), atât pentru asigurarea succesului școlar imediat – obținerea atestatului de competențe profesionale în informatică, cât și pentru a oferi perspective îmbunătățite de carieră.

  Cei 34 stagiari selectați în proiect:
 • vor participa activ, timp de două săptămâni la stagiul de formare profesională (șase zile de formare în școala VET și patru zile de internship în companii),
 • vor elabora, în diade, template-ul unei pagini web (la finalul modulului de pregătire pedagogică din țară),
 • vor completa și finaliza pagina web cu informații și imagini despre activitățile realizate zilnic, în cursul mobilității,
 • vor prezenta pagina web în cadrul unui seminar deschis, în organizația de primire (parte a evaluării finale) și, ulterior, în organizatia de trimitere, pentru recunoașterea competențelor dezvoltate prin proiect.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 34 elevi din clasele a XI a, profil real, specializarea matematică-informatică, care vor susține examenul de atestare la informatică, în anul școlar 2018-2019. Cei 34 participanți și cele patru rezerve, vor fi selectionați, în cadrul unui proces complex, organizat în instituția de trimitere.

  Principalele activități din proiect vor fi:
 • activități de pregătire (aranjamentele practice, selectarea participanților, stabilirea unor acorduri cu partenerii și participanții, pregătirea culturală, pregătire generală a participanților și profesorilor însoțitori, înainte de mobilitate);
 • implementarea - activitatea de mobilitate – constând din stagiul de formare profesională în domeniul asamblării, întreținerii și depanării PC-ului, în Escola Secundaria de Barcelos (flux 1: martie, 2018 - 16 participanți stagiari și 2 profesori însoțitori; flux 2: mai, 2018 - 18 participanți stagiari și 2 profesori însoțitori);
 • follow-up (evaluarea activităților, recunoașterea rezultatelor participanților în timpul activității, diseminarea și valorizarea rezultatelor proiectului).

Bugetul solicitat și aprobat pentru proiect este de 70380 euro.